NORMA KULOR ORYX

Sedan introduktionen av Norma Oryx 1996 har den blivit Normas spjutspets i sortimentet. Världen över har den prisats för sin prestanda.

Vad är det då som gör Oryxkulan så unik? Jo, en kombination av snabb expansion för dödande skott, samt en hög restvikt och djupverkan för de mer krävande skotten. Oryx är en sk. Bondad kula, vilket innebär att mantel och kärna är hoplödda. Kulan öppnar sig alltså snabbt, men sammanlödningen gör att separationen av mantel och kärna förhindras, vilket leder till restvikter på över 90%. Detta bidrar i hög grad till att kulan får den djupa och raka penetration som den också har blivit berömd för.

Till Oryx använder Norma ett mycket avancerat smältningsförfarande som ger en överlägsen vidhäftning mellan mantel och kärna. För en perfekt kontrollerad expansion, även i låga farter eller vid mjukdelsträffar, måste den främre mantelväggen tunnas ut och dimensioneras på rätt sätt. Spetsen på Oryx har därför invändiga klyvningszoner och med en speciell teknik lämnas den yttersta delen av spetsen obondad. Det är dessa detaljer som skiljer Oryx från andra bondade kulor och ger den ett brett användningsområde under de mest skiftande jaktförhållanden.

Norma Oryx kulor för handladdning produceras i en rad olika kalibrar, bl.a. 5,7mm, 6mm, 6,5mm, 7mm, .30, 8mm, 9,3mm, 358 och 375.

Levereras i askar om 50 eller 100 kulor/ask beroende på kaliber.

Pris & Lagerstatus
Specifikation
RUAG rekommenderar
Artikelnr: NORMA|280|NORMA_KULA_ORYX
*
Kontakta närmsta återförsäljare för köp av denna produkt.
Tillverkare: NORMA
Specifikationer
Attribute nameAttribute value
FörpackningstypAsk
Här kommer vi fylla på med tillbehör inom kort.
Kunder som köpte denna köpte också
Sveriges mest klassiska övningsammunition?
Sveriges mest klassiska jaktammunition?
Rottweils mest klassiska hagelpatron?
Stålhagel för träning!