MERKEL HELIX SPEEDSTER

Merkel Helix Speedster är Merkels stora flaggskepp i Helix-serien. Sedan lanseringen i Sverige 2018, har vapnet varit en riktig storsäljare i Sverige. Helix Speedster har, precis som sina syskon i Helix-familjen, ett rakrepeterande system med utväxling 1:2, vilket innebär att slutstycket rör sig dubbelt så långt som du rör slutstyckshandtaget.

Detta är unikt bland rakrepetrar. En annan sak som är unik med Helix-mekaniskmen, är att den är helt rak, utan vare sig öppnings eller stängningsmoment. Hanteringen av Helix-mekanismen blir därigenom väldigt enkel och kontrollerad. Du behöver inte stressa med mantelrörelsen och rörelsen är helt rak. Följden av detta är att du också enkelt kan ligga kvar med kinden mot kolven, vilket gör att du kan bibehålla målbilden genom hela din omladdning. Helt unikt och sannolikt därigenom ett av världens snabbaste rakrepeterande system.

Men snabbheten sitter inte i hur snabbt du kan göra mantelrörelsen - Snabbheten sitter i din förmåga att kunna bibehålla målbilden! Det unika med Helix Speedster modellen är stocken. Med sitt öppna tumhålsgrepp (Omega-grip) och sitt branta pistolgrepp får du ett utomordentligt bra grepp. Tack vare den inbyggda, justerbara kolvkammen med minnesfunktion och soft-touch greppytor på förstock och vid pistolgrepp, förstärks din anläggning än mer, vilket gör att vapnet är väldigt smidigt att hantera. Helix Speedster Green är den första färgkombinationen som Helix Speedster släpptes i. Speedster finns också i orange/svart samt ett helsvart utförande. Alla Helix kan fås i vanliga standardkalibrar, samt i mini och magnumkalibrar.

Standard piplängd på en Helix Speedster är 56cm lång pipa med Merkels DHSR (Driven Hunt Sight), som är ett löstagbart, fiberoptiskt öppet riktmedel. Du kan också få vapnet med 51cm pipa, 51cm semi-weight eller med flutad pipa mot pristillägg.

Pris & Lagerstatus
Specifikation
RUAG rekommenderar
Artikelnr: MERKEL|100|SPEEDSTER_GREEN
*
Kontakta närmsta återförsäljare för köp av denna produkt.
Tillverkare: MERKEL
Specifikationer
Attribute nameAttribute value
FörpackningstypStyck
Kaliber7,62X51 .308
Här kommer vi fylla på med tillbehör inom kort.