HAENEL JAEGER NXT

Haenel, eller CG Haenel GmbH som är företagets formella namn, kanske inte är det mest välkända varumärket i jaktsverige. Men faktum är att Haenel har producerat vapen i den klassiska vapentillverkarstaden Suhl ända sedan 1840. I Tyskland anses Haenel vara en av de klassiska kulvapentillverkarna. Kända för att producera vapen med mycket god precision, hög funktionalitet och pålitliga tekniska lösningar. 

Haenels senaste nyhet, Jaeger NXT, är sannerligen inget undantag från vad Haenel har gjort sig kända för i Tyskland. I en Jaeger NXT får du ett rakrepeterande kulgevär med mycket fin precision och en mekanism som är lika sinnrik som den är enkel. Rakrepeter-mekanismen på Haenel Jaeger NXT bygger på ett roterande slutstycke, en mekanism som är beprövad under decennier och som har gjort sig känd just för sin pålitlighet och funktion.

I mekanismen finner du också vapnets säkringssystem som består dels av en 3-läges säkringsspärr placerad längst bak på slutstycket och dels en uppspänningsfunktion som är placerad i slutstyckets handtag. Vapnet kan alltså inte avfyras om säkringsspärren inte är satt i rätt läge, samtidigt som skytten också har spänt upp vapnet genom att fälla fram slutstyckshandtaget. Sammantaget är säkringssystemet ett av marknadens absolut säkraste och grunden i systemet är den numera ganska vanliga uppspänningsfunktionen, men istället för att manövrera den med tummen så manövreras den på en Jaeger NXT istället i slutstyckshandtaget.

Jaeger NXT lanseras under slutet av 2021 och kommer vid lanseringen i kalibrarna 308 samt 30-06. Flera kalibrar ligger redan i planeringen och kommer lanseras löpande.


Ett vapen byggd för en hållbar framtid och nästa generations jägare

Haenel Jaeger NXT är byggd med särskilda tankar kring nästa generations jägare. Genom omsorgsfulla materialval och produktionsprocesser, har Haenel skapat marknadens kanske mest hållbara vapen. Laminatstocken av bok innehåller FSC certifierat trä och alla plastdetaljer på vapnet består av 100% nedbrytbara, cellulosabaserade produkter. Även om vapnets kallhamrade pipa skjuter fantastiskt med blyammunition, så är den också optimerad för skytte med blyfri ammunition.

Specifikation: 

Vikt (utan sikte): 3,2kg
Totallängd: 1045mm (STD), 1035mm (DS)
Pipa: Kallhamrad 520mm, 18mm diameter
Gänga: Ja, M15x1
Magasinskapacitet: 5-skotts (som standard)

Pris & Lagerstatus
Specifikation
RUAG rekommenderar
Artikelnr: HAENEL|100|JAEGER_NXT
*
Kontakta närmsta återförsäljare för köp av denna produkt.
Tillverkare: HAENEL
Specifikationer
Attribute nameAttribute value
FörpackningstypStyck
Kaliber7,62X51 .308
Här kommer vi fylla på med tillbehör inom kort.
Haenel Jaeger NXT Produktvideo
Haenel Jaeger NXT på drevjakt
Haenel Jaeger NXT på pürschjakt